Juliana

Gode råd før køb...

Live Accordion Trial Expired!
Visit Mandeeps.com to purchase a license.

Hvor skal man placere drivhuset?

Dette spørgsmål findes der ikke noget entydigt svar på. Det bedste ville være at placere det på en tallerken, der kan drejes, men dette er jo ikke muligt.

Placeringen N-S eller Ø-V afhænger af flere ting. F.eks. hvor tidligt på året du ønsker at starte, har du glas eller polycarbonat, og hvilke planter dyrker du. Efterfølgende retningslinier er kun vejledende, idet der nok findes lige så mange meninger om dette emne, som der findes haveejere, men det er meget gode retningslinier for dig, der er førstegangskøber.

Placering af drivhusetPlaceringen N-S er den optimale, hvis du har et drivhus med glas. Når solen står op i øst, bliver drivhuset hurtigt opvarmet, og når solen om middagen står i syd, vender den smalleste side mod solen, så der ikke bliver så varmt. Når solen så går ned i vest, udnytter drivhuset solens varme til det sidste.

Placeringen Ø-V er optimal for dig, der vil tidligt i gang om foråret, og for dig, der har valgt et drivhus med polycarbonatplader. Tidligt på foråret kommer det meste lys fra SØ til SV, og med den brede side af drivhuset mod syd får du mest lys ind til dine planter. Dette er specielt vigtig for drivhuse med polycarbonat, da de derved har mulighed for at forlænge sæsonen yderligere, end hvis de stod N-S.

Tip: Sørg for læ

Vinden afkøler drivhuset, så sørg for at der er læ omkring drivhuset ved hjælp af en hæk eller et hegn, så vinden ikke kan afkøle så meget.

Pas også på ikke at placere drivhuset for tæt på store træer. De giver skygge til drivhuset, og nedfaldende grene kan skade glas og profiler. Ønsker du at anvende drivhuset som en lille udestue, kan det dog være en god ide at placere det, så det står i skygge for middagssolen.

10 Gode Grunde...

10 gode grunde til at vælge Juliana